247 Watersnijden beschikt over verschillende soorten afbraammachines. Met deze machines worden na het lasersnijden de scherpe kanten van het product verwijderd zodat er een handvriendelijk product ontstaat. Ook is het mogelijk om een radius aan te brengen aan het contour van het product voor een optimale hechting en laagdikte van de coating. Lees verder over de specificaties van de afbraammachine:

Lissmac dubbelzijdige afbraammachine

247 Watersnijden beschikt over een afbraammachine van het merk Lissmac, waarmee uw producten in één doorgang dubbelzijdig worden behandeld. Tijdens deze behandeling worden de scherpe kanten gebroken waardoor de kleine bramen die na het watersnijden ontstaan weggenomen worden en er een radius ontstaat aan het product. Dit is ook van belang als het product nog gepoedercoat of gespoten moet worden. Materiaal dat voorzien is van folie kan ook behandeld worden, zonder dat de folie verwijderd wordt.

Machine specificaties:

  • Type: Lissmac SBM-L 1500
  • Maximale breedte: 1500 mm
  • Dikte van het materiaal: Minimaal 0,5 mm, maximaal 50 mm
  • Minimale afmeting van het product: 50 x 150 mm
247Lasersnijden Lissmac scherpe kanten breken

Rösler afbraam en polijst trommels

Voor het afbramen van kleinere producten beschikt 247 Watersnijden over twee Rösler trommels met drooginstallatie. Eén voor staal en één voor RVS en aluminium. Met deze trommels kunnen kleinere producten tot maximaal 200 x 200 mm worden verwerkt. Doormiddel van trommelen met slijpstenen worden de contouren heel licht afgerond. Het oppervlak van het product wordt behandeld met slijpstenen of polijststenen waardoor het een mooi egaal dof oppervlakte krijgt. Na het trommelen wordt het product gedroogd waardoor een vlekvrij eindresultaat ontstaat.

Machine specificaties:

  • Merk: Rösler
  • Minimale afmeting: 30 x 30 mm
  • Maximale afmeting: 200 x 200 mm

Staal en RVS worden in verschillende trommels behandeld.

IMG_1425-600x800